marq

Dr. Charles Simonyi is the Father of Modern Microsoft Excel                                           JavaScript was originally developed by Brendan Eich of Netscape under the name Mocha, later LiveScript, and finally renamed to JavaScript.                                           The word "Biology" is firstly used by Lamarck and Treviranus                                           Hippocrates (460-370 bc) is known as father of medicine.                                           Galene, 130-200 is known as father of Experimental Physology                                           Aristotle (384-322 BC) is known as Father of Zoology because he wrote the construction and behavior of different animals in his book "Historia animalium"                                           Theophrastus(370-285 BC) is known as father of Botany because he wrote about 500 different plants in his book "Historia Plantarum".                                           John Resig is known as Father of Jquery -                                          HTML is a markup language which is use to design web pages. It was invented in 1990 by Tim Berners-Lee.                                                                The Google was founded by Larry Page and Sergey Brin.                                                                Rasmus Lerdorf was the original creator of PHP. It was first released in 1995.                                                               Facebook was founded by Mark Zuckerberg                                                               Bjarne Stroustrup, creator of C++.                                                                Dennis Ritchie creator of C                                                                                                                              James Gosling, also known as the "Father of Java"                                          At 11.44%, Bihar is India's fastest growing state                                          Father of HTML -Tim Berners Lee                                          orkut was created by Orkut Büyükkökten, a Turkish software engineer                    Photoshop: It came about after Thomas Knoll, a PhD student at the University of Michigan created a program to display grayscale images on a monochrome monitor which at the time was called 'Display'.

msword


1. Which of the following is not valid version of MS Office?
 
 A) Office XP
 B) Office Vista
 C) Office 2007
 D) None of above
 
 
2. You cannot close MS Word application by
 
 A) Choosing File menu then Exit submenu
 B) Press Alt+F4
 C) Click X button on title bar
 D) From File menu choose Close submenu
 
 
3. The key F12 opens a
 
 A) Save As dialog box
 B) Open dialog box
 C) Save dialog box
 D) Close dialog box
 
 
4. What is the short cut key to open the Open dialog box?
 
 A) F12
 B) Shift F12
 C) Alt + F12
 D) Ctrl + F12
 
 
5. A feature of MS Word that saves the document automatically after certain interval is available on
 
 A) Save tab on Options dialog box
 B) Save As dialog box
 C) Both of above
 D) None of above
 
 
6. Where can you find the horizontal split bar on MS Word screen?
 
 A) On the left of horizontal scroll bar
 B) On the right of horizontal scroll bar
 C) On the top of vertical scroll bar
 D) On the bottom of vertical scroll bar
 
 
7. Which of the following is not available on the Ruler of MS Word screen?
 
 A) Tab stop box
 B) Left Indent
 C) Right Indent
 D) Center Indent
 E) All of them are available on ruler
 
 
8. What is place to the left of horizontal scroll bar?
 
 A) Tab stop buttons
 B) View buttons
 C) Split buttons
 D) Indicators
 E) None of above
 
 
9. Which file starts MS Word?
 
 A) Winword.exe
 B) Word.exe
 C) Msword.exe
 D) Word2003.exe
 
 
10. How many ways you can save a document?
 
 A) 3
 B) 4
 C) 5
 D) 6
 
 
11. If you want to keep track of different editions of a document which features will you use?
 
 A) Editions
 B) Versions
 C) Track Change
 D) All of above
 
 
12. Background color or effects applied on a document is not visible in
 
 A) Web layout view
 B) Print Layout view
 C) Reading View
 D) Print Preview
 
 
13. What is a portion of a document in which you set certain page formatting options?
 
 A) Page
 B) Document
 C) Section
 D) Page Setup
 
 
14. Borders can be applied to
 
 A) Cells
 B) Paragraph
 C) Text
 D) All of above
 
 
15. Which of the following is not a type of page margin?
 
 A) Left
 B) Right
 C) Center
 D) Top
 
 
16. What is the default left margin in Word 2003 document?
 
 A) 1"
 B) 1.25"
 C) 1.5"
 D) 2"
 
 
17. What is gutter margin?
 
 A) Margin that is added to the left margin when printing
 B) Margin that is added to right margin when printing
 C) Margin that is added to the binding side of page when printing
 D) Margin that is added to the outside of the page when printing
 
 
18. Portrait and Landscape are
 
 A) Page Orientation
 B) Paper Size
 C) Page Layout
 D) All of above
 
 
19. If you need to change the typeface of a document, which menu will you choose?
 
 A) Edit
 B) View
 C) Format
 D) Tools
 
 
20. Which of the following is not a font style?
 
 A) Bold
 B) Italics
 C) Regular
 D) Superscript
 
 
Answers
 
1-B, 2-D, 3-A, 4-D, 5-A, 6-C, 7-D, 8-B, 9-A, 10-A, 11-B, 12-D, 13-C, 14-D, 15-C, 16-B, 17-C, 18-A, 19-C, 20-D,
 

No comments:

Post a Comment